Головне

Томпсон повернувся на паркет після двох важких травм, баскетболіст пропустив 942 дні

10.01.2022 14:49 Андрій Твердохліб 2567 0
Томпсон повернувся на паркет після двох важких травм, баскетболіст пропустив 942 дні

Джерело - Чемпіон.

Цієї ночі всю увагу в НБА було прикуто до Сан-Франциско, де грає один із головних фаворитів сезону - Голден Стейт Ворріорз. Воїни приймали Клівленд Кавальєрс, але увесь баскетбольний світ очікував на повернення Клея Томпсона. Захисник ГСВ пропустив 942 дні - востаннє він грав 13 червня 2019 року в 6-й грі фінальної серії проти Торонто Репторз. Ту серію представники Золотого штату програли, якраз через травми, а сам Томпсон "порвав" хрести та пропустив увесь наступний сезон. Однак у листопаді 2020-го в передсезонному матчі "порвав" ахіл і знову вибув більш ніж на рік.

Томпсон мав повернутися раніше, орієнтовно на Різдво, але зважаючи на надпотужний старт ГСВ у сезоні, головний тренер команди Стів Керр вирішив не поспішати. 

Переповнена арена Chase Center стала свідком яскравої церемонії повернення своєї легенди.

Томпсон, як і обіцяв Керр, одразу вийшов у стартовій п'ятірці. Однак повернення 11-го номера трохи затьмарило пошкодження Дреймонда Гріна, яке він отримав на передматчевій розминці. Однак Грін вийшов у "старті" на честь Клея, отриав фол на 7-й секунді та пішов відпочивати. А вболівальники вперше за тривалий час побачили разом на паркеті Splash Brothers - Стефена Каррі та Клея Томпсона.

Не менш важливим є й возз'єднання Великого тріо.

А далі почалась гра, точніше шоу у виконанні господарів. Гра ГСВ на початку білше нагадувала виставковий матч, щось на кшталт Матчу всіх зірок, партнери шукали пасом Томпсона та відверто куражились. Здавалося, що про результат у грі думають лише Кавальєрс. 

Томпсон забив у першій же спробі.

Далі було кілька невдалих спроб, перепочинок на лаві запасних і феноменальний данк.

А потім і фірмовий триочковий.

Томпсон видав непоганий матч - 17 очок, 3 підбирання, 1 асист і 1 блок-шот, реалізувавши 7 із 18 кидків з гри (3 із 8 триочкові) за майже 20 хвилин на майданчику.

Голден Стейт впевнено переміг суперника, якого навіть трохи шкода. Клівленд у цей день був цікавий, хіба що власним уболівальникам, а так, здається, їх ніхто навіть не помітив. Це був День Клея Томпсона.

Найрезультативнішим гравцем матчу став Стефен Каррі - 28 очок, а центровий господарів - Кевон Луні зібрав рекордні для себе 19 підбирань.

Отже, тепер уже з повною впевненостю можна говорити, що Голден Стейт - беззаперечний фаворит сезону та головний претендент на чемпіонство. Хоча, вищевказаний факт був аксіомою й без 11-го номера команди.

До речі, на Клея чекали не лише вболівальники...

Клея Томпсона було обрано на драфті НБА 2011 року під загальним 11-м номером командою Голден Стейт Ворріорз. Триразовий чемпіон НБА (2015, 2017, 2018), п'ятириразовий учасник Матчу всіх зірок, переможець конкурсу триочкових кидків під час зіркового вікенду (2016). Томпсону належить унікальний рекорд - 29 жовтня 2018 року захисник забив 14 триочких у грі проти Чикаго Буллс. Попередній рекорд (13) належить також йому та... Стефену Каррі.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()