Головне

Поліція відкрила справу про расизм через банери фанатів з критикою саудівських власників Ньюкасла

24.10.2021 09:32 Віктор Слюсаренко 1153 0
Поліція відкрила справу про расизм через банери фанатів з критикою саудівських власників Ньюкасла

Поліція Кройдона проводить розслідування з приводу банери фанатів Крістал Пелес, який вони вивісили під час матчу 9-го туру АПЛ з Ньюкаслом (1:1).

"У суботу, 23 жовтня, в поліцію надійшло повідомлення про образливий плакат, який вивішений фанатами Крістал Пелес. Офіцери оцінюють інформацію і проводять розслідування. Будь-які звинувачення в расистських образах будуть сприйняті дуже серйозно", - заявили в поліції.

На банері уболівальників, які протестують проти нового керівництва "Ньюкасла", зображена людина в арабському одязі з закривавленим мечем. Під заголовком Перевірка для власників клубу АПЛ галочками відзначені слова "тероризм", "обезголовлення", "порушення цивільних прав", "вбивство", "цензура", "гоніння". 

Група фанатів КП Holmesdale Fanatics опублікувала заяву, пов'язану з цією акцією.

"Придбання Ньюкасла Саудівською Аравією по праву викликало широке засудження і гнів. Схвалення цієї угоди в той час, коли Прем'єр-ліга просуває жіночий футбол і інклюзивні ініціативи, такі як райдужні капітанські пов'язки, говорить про тотальне лицемірство і бездушною програмою ліги, в якій прибуток понад усе", - йдеться в заяві фанатів.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()