Головне

Дівчина дня. Олена Костевич - українська красуня, яка влучно стріляє

29.07.2021 12:29 Valeriy Ruchka 6660 0
Дівчина дня. Олена Костевич - українська красуня, яка влучно стріляє

Джерело - Чемпiон.

Український дует у складі Олени Костевич і Олега Омельчука став третім на Олімпійських іграх у кульовій стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів в міксті.

Нашим трохи не вистачило, щоб поборотися за медаль найвищого ґатунку, а ось у "бронзовому" фіналі Олена й Олег здолали досвідчених представників Сербії 

До речі, успіх нашого дуету аж ніяк не випадковий, якщо згадати, що Олена й Олег — чемпіони Європи 2019 року і бронзові призери чемпіонату світу 2018-го саме в міксті.

Але сьогодні поговоримо саме про Олену Костевич.

Олена Костевич - українська спортсменка, що спеціалізується на стрільбі з пістолета. Народилася в 1985 році в Хабаровську. Батьки майбутньої чемпіонки займалися наукою.

У дитинстві дівчина займалася спортивною гімнастикою та великим тенісом. А у стрільбу, прийшла в 11 років за ініціативи матері. Тренуватися почала в спортивно-стрілецькому клубі Чернігова.

Виступати на міжнародних змаганнях почала у 2002 році. Саме тоді Олена здобула золото на чемпіонаті світу зі стрільби. Крім того, за час кар'єри  на чемпіонаті світу українка ще виграла золото 2018 року, срібло (2014) і бронзу (2014).

Надзвичайно успішними для Костевич були першості Європи. Так, українська спортсменка виграла дві золоті медалі, 5 срібних і 4 бронзових нагороди.

Олена Костевич - олімпійська чемпіонка зі стрільби з пневматичного пістолета. Отримала золоту медаль за підсумками Олімпіади 2004 році і виграла дві бронзи на Олімпійських іграх 2012 року. Ну і звісно ж бронзова призерка ігор в Токіо.

Ще одне досягнення можна записати до активу Костевич, вона розвінчала "прокляття прапороносця". Більшість з атлетів бояться ролі прапороносця на церемонії відкриття Олімпійських ігор. Бо існує прикмета що той (та) хто буде нести прапор на церемонії відкриття не зможе виграти медаль на Олімпіаді.

2017-го Костевич вийшла заміж. Обранцем дівчини став її давній шанувальник, який проживає в Австрії. Цього ж року спортсменка народила дівчинку, яку назвали Софією. 

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()