Українська правда

Спортсмен з Молдови пробіг 50 кілометрів при темперетурі -60°C. Фото вражають замерзлістю

Valeriy Ruchka — 15 січня 2019, 18:52
Спортсмен з Молдови пробіг 50 кілометрів при темперетурі -60°C. Фото вражають замерзлістю

Спортсмен-екстремал пробіг 50 км в Оймяконі при рекордно низькій температурі -60°C.

14 січня відбувся забіг Дмитра Волошина, спортсмена-екстремала з Молдови, в найхолоднішій точці світу - в Оймяконскому улусі (Якутія, РФ), де температура може опускатися до -71 ° C.

Дмитро пробіг дистанцію 50 км при температурі -60 ° C. Згідно з метеорологічними зведеннями відчуття температури склало -67 °C. Дмитро Волошин став першим спортсменом, який самостійно, без підтримки лікарів і рятувальників, подолав таку дистанцію при екстремально низькій температурі.

"Це було найважче випробування в моїй спортивній кар'єрі. Це - як вихід у відкритий космос, страшний мороз і не вистачає повітря. Ніяка екіпірування не може захистити тебе від такого морозу. Сподіваюся, що ні відморозив собі обличчя під час бігу. Дихати було дуже важко - кисню в повітрі зовсім мало, а маска забита льодом. Тут мені і знадобився мій фрідайверскій досвід по затримці дихання", - розповідає Дмитро.

Дмитро Волошин фінішував з результатом 6 годин, тим самим встановивши біговий рекорд при ультранизьких температурах. Забіг був проведений і зафіксований за підтримки Федерації легкої атлетики Республіки Саха, Якутія.

5 січня в Оймяконі також відбувся перший міжнародний забіг в екстремальних умовах по п'яти дистанцій - від 5 до 42 км. Жоден із заявлених бігунів не зміг подолати марафонську дистанцію при температурі -48 ° C. Лише один учасник, спортсмен-любитель Ілля Пестерев, пробіг 38 км за 3 години та 53 хвилини. Всього в гонці Полюс Холоду взяли участь 16 спортсменів, серед яких були професійні атлети та спортсмени-аматори.