Українська правда

У чоловічій команді з’являється здорова конкуренція - Деркач

Олександр Булава — 13 січня 2023, 19:27
У чоловічій команді з’являється здорова конкуренція - Деркач

Чоловіча збірна України з біатлону продовжує додавати у стабільності результатів.

Про це розповів багаторазовий призер етапів Кубка світу та чемпіонату Європи, учасник чотирьох зимових Олімпіад В’ячеслав Деркач у коментарі для Радіо Промінь.

"Зважаючи на розвиток подій із грудня, а ще гарний результат, форму та стабільність у хлопців в індивідуальній гонці Рупольдинга, можна було очікувати сьогодні подібного в естафеті. Потрапляння до шістки – позитивний підсумок перед чемпіонатами Європи та світу. Хлопці поступово набирають форму.

Денис Насико здивував мене в індивідуальній гонці, яку на етапі Кубка світу пробіг з однією хвилиною штрафу, адже інколи має певні проблеми щодо стрільби стоячи. В естафеті у нього були гарні як стрільба, так і хід дистанцією: головне, що він відпрацював стабільно.

Щодо Антона Дудченка, то, як на мене, Юрай Санітра прийняв тактичне рішення щодо того, хто матиме більшу психологічну стійкість на останньому етапі і, зокрема, вогневих рубежах. Гадаю, Богдан Цимбал поки що не може виконувати цю функцію. Очікуємо на відновлення Дмитра Підручного, який повернеться та демонструватиме гарні швидкість і стрільбу на майбутніх стартах.

Нині у нас хороший тренер чоловічої команди: відтоді, як її очолив Санітра, вона продовжує додавати щодо стабільності. Головне, що у збірній не так, що є два спортсмени, а інших підбираємо. У чоловічій команді з’являється здорова конкуренція: збільшується кількість біатлоністів, які можуть демонструвати гарний результат. Чим більше їх буде, тим швидше зможемо конкурувати з німцями, шведами, французами та іншими лідерами, хіба що, за винятком поки що норвежців", - відзначив Деркач.

Нагадаємо, збірна України показала найкращий результат сезону на Кубку світу.