Головне

Допінг-скандал у російському біатлоні набирає значних обертів

Родченков погодився продовжувати надавати допомогу в розслідуваннях
12.06.2019 17:11 7359 0
Допінг-скандал у російському біатлоні набирає значних обертів

Фахівець з аналізу біологічних зразків і виявлення допінгу Григорій Родченков представив нові відомості про порушення в російському біатлоні.

Про це повідомляє міжнародний союз біатлоністів.

Документи надані Родченковим пов'язані з корупцією і покриттям позитивних допінг-проб атлетів з РФ.

Комітет, який розслідує факти допінгу і корупцію в біатлоні, у вівторок, 11 червня, оголосив, що були отримані нові "істотні" нові докази від російського допінг-інформатора Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Григорія Родченкова. Комітет, що представляє Міжнародний союз біатлоністів (IBU), заявив, що його представники поспілкувалися з Родченкова, який раніше керував Московською антидопінговою лабораторією.

У комітеті стверджують, що доктор Родченков надав значну додаткову інформацію та документи, і погодився продовжувати надавати допомогу в розслідуваннях. Тодішній президент і генеральний секретар IBU у 2018 році пішли у відставку після того, як влада Австрії провели обшук в штаб-квартирі організації. Австрійська прокуратура заявила, що до 300 000 доларів були виплачені в якості хабарів з метою приховати російські допінг-випадки за кілька років.

В кінці січня 2019 республіканці й демократи внесли в обидві палати Конгресу США законопроект, який отримав назву "акт Родченкова". Законопроектом пропонується криміналізація допінгових порушень у всіх змаганнях, де вони можуть торкнутися американські інтереси.

Раніше повідомлялося, що російські біатлоністи були дискваліфіковані через допінг.

Також, титулований росіянин розповів про пропозиції вживання допінгу

Коментарі ()