Українська правда

Бринзак: Ми готові повернути медалі за естафету

Сергей Шемшученко — 8 червня 2011, 14:46

У чиновників Федерації біатлону України був час морально підготуватися до того, що Україну позбавлять "срібла" за жіночу естафету першості світу.

Про це президент ФБУ Володимир Бринзак розповів "Спорт-Экспрессу в Украине".

"Про позитивний результат допінг-проби нам сталов відомо місяця півтора тому. Чому ми не надавали цьому розголос? Ще не була розкрита проба "Б", - каже він.

"До того ж, поки не пройшло засідання комісії, нам не було про що розповідати. Процес йшов, і ми чекали, поки все проясниться", - продовжив він.

За словами Бринзака, ФБУ не мало сумнівів щодо доцільності розтину проби "Б" і навіть погодилась, щоб процедура пройшла без присутності українців.

"Звичайно, для нас це був шок. Ніхто навіть думки не припускає, що Хвостенко могла вживати допінг спеціально. І тим більше в кінці кар'єри на останній гонці". - переконаний Бринзак.

"Дискваліфікація на будь-який термін, нехай навіть на місяць, буде означати, що наша команда повинна повернути медалі чемпіонату світу. До того ж будуть зняті 390 очок за естафету". - повідомив він.

"Ми вже готові до того, що доведеться повернути медалі в естафеті. Нічого не поробиш. Будемо відпрацьовувати в майбутньому, вже в наступному сезоні", - пообіцяв голова ФБУ.