Українська правда

У жіночої збірної України можуть відібрати срібло в естафеті на чемпіонаті світу

Сергей Шемшученко — 8 червня 2011, 10:45

У допінг-пробі взятої в українки Оксани Хвостенко після чемпіонату світу в Ханти-Мансійську виявлено перевищену дозу допустимого рівня ефедріну.

1-го червня Зальзбургу відбулося засідання комісії Міжнародної федерації біатлону у присутності Оксани Хвостенко. Рішення про покарання спортсменки за ці порушення правил прийому ліків при лікуванні і перевищення допустимого рівня "ефедріну" на 0,5 мл.гр буде оголошено найближчим часом, повідомляє офіційний сайт федерації біатлону України.

У своєму прес-релізі ФБУ повідомляє, що під час підготовки до Чемпіонату Світу в Ханти-Мансійську Хвостенко захворіла. Для лікування кашлю їй був прописаний сироп "Бронхолітін", в якому знаходиться така речовина як "ефедрін". По приїзду на Чемпіонат Світу вже у кінці змагань в Оксани знову з'явився кашель і вона скористалася цим сиропом, не подумавши про те, що його можна приймати тільки під час тренувань. Це звичайний, не заборонений для лікування препарат.

Така помилка спортсменки привела до того, що при взятті проби на чемпіонаті чвіту в Ханти-Мансійську рівень "ефедріну" перевищив норму на 0,5мл.гр.

Міжнародна федерація біатолону своїм рішенням може відібрати у жіночої збірної України срібну медаль в естафеті, де виступала і Хвостенко. Сама Хвостенко після змагань в Росії заявила про завершення кар`єри.