Українська правда

Чемпіонат України під загрозою зриву

Сергей Шемшученко — 24 грудня 2009, 16:08

Під загрозою зриву виявився Чемпіонат України з біатлону, який має розпочатися завтра, 25-го грудня на базі Міністерства оборони України "Тисовець".

Штучний сніг на трасах в Україні не використовують, а природний у Карпатах - у дефіциті. Ділянка Карпат на Львівщині в заповіднику Скольські Бескіди, де зазвичай проводяться всеукраїнські змагання з біатлону, завжди славилася своїм сніговим килимом.

За словами головного тренера збірної України Євгена Колупаєва сніг у Тисовці відсутній, наразі йде дощ за плюсової температури повітря. Втім, погода у Карпатах мінлива. Якщо вночі піде сніг і вкриє трасу, чемпіонат розпочнуть і буде проведено індивідуальні перегони.

Обговорюють навіть варіант змагань без заїзду на вогневі рубежі. Такий прецедент вже мав місце у 2005-му. У чоловіків на дистанцію готові вийти члени збірної - В"ячеслав Деркач, Роман Прима, Олег Бережний, Ігор Кільчицький.

У жінок Олена Підгрушна, Оксана Яковлева, Ніна Карасевич. Також у Тисовці тренуються Валя Семеренко і Лілія Єфремова, втім вони, якщо дозволить погода, змагатимуться у спринті та естафеті.

Пропускають Чемпіонат, що може не відбутися, Андрій Дериземля та Оксана Хвостенко. Причина поважна- 28-го грудня вони вилітають до Німеччини на традиційні різдв`яні перегони, які відбудуться на стадіоні ФК Шальке - 04.