Українська правда

Керівництво Євроліги анонсувало розширення турніру до 30 клубів

Віктор Слюсаренко — 24 грудня 2022, 23:25
Керівництво Євроліги анонсувало розширення турніру до 30 клубів

Незабаром Євроліга може також бути поділена на конференції, як це відбувається у НБА.

Про це заявив генеральний директор ліги Маршалл Глікман.

“З одного боку, ми повинні бути обережними щодо питання додавання нових команд, тому що це робить лігу особливою. Але, на мою думку, більша кількість команд неминуча.

Я не бачу змін у тому, що команди також братимуть участь у своїх внутрішніх лігах. Крім того, є проблема з вікнами FIBA​​​. У календарі є певна кількість днів, і ми повинні дбати про наших гравців, тому що вони є кістяком цієї ліги.

Поточний формат фантастичний, і він підняв нас на новий рівень. Але в майбутньому ми повинні думати про конференції. За одним сценарієм у майбутньому клуби гратимуть з командами своєї конференції як вдома, так і на виїзді, а крім того, команда проведе один матч проти команд іншої конференції. Треба рухатися в цьому напрямку, це неминуче

Хороша новина для нас полягає в тому, що команди з восьми-десяти різних ринків хочуть отримати ліцензію Євроліги. Це ринки, де зараз немає клубів Євроліги. Ми хочемо скористатися цією можливістю. Усі ці ринки ще не готові, але вони майже готові”, - сказав Глікман.

Цього сезону в Євролізі беруть участь 18 клубів, усі зіграють між собою двічі. Оскільки команди одночасно беруть участь у домашніх турнірах, місця для додаткових матчів у календарі практично немає. У той же час багато нових клубів хочуть приєднатися до найсильнішої ліги старого континенту. Таким чином конференції допоможуть в цьому питанні.