Українська правда

Лєню заборонили тренуватися з командою Меріленда

Сергей Шемшученко — 18 жовтня 2011, 13:22

Остаточне рішення з питання про можливість виступу українського центрового Олексія Леня за команду університету Меріленд відкладено на невизначений період.

Про це заявив спікер студентської ліги NCAA Чак Вінн, котрий повідомив, що ліга не змогла прийняти жодного рішення по справі Лєня і все ще далека від стадії прийняття рішення.

Це означає, що Лінь більше не може тренуватися з командою університету Меріленд. За правилами NCAA гравець, чий статус не визначений, може тренуватися з командою не більше 45 днів. Цей період для українця вже закінчився.

Дозвіл грати за університетську команду NCAA залежить від двох чинників: академічну успішність і статусу любителя (тобто відсутності грошових виплат від професійної команди або спонсора). Під сумнівом у Лєня знаходиться його аматорський статус. Для іноземців, які виросли в клубній системі, в США довести цей статус досить важко.

На питання про терміни прийняття рішення по справі українця Вінн відповів наступним чином: "Ми зробили запити і чекаємо відповідей на них Не можу назвати конкретних термінів, оскільки мова йде про далеку країну з іншою мовою та іншими пріоритетами.".

Проте тренер Меріленда Марк Тарджоні продовжує розраховувати на українського центрового, :повідомляє basket.com.ua.