Українська правда

Завалін: Ми набули досвіду та побачили свої слабкі місця

Сергей Шемшученко — 14 вересня 2010, 15:23

Сергій Завалін, головний тренер БК "Азовмаш", підводит підсумки литовського збору, протягом якого маріупольці провели низку товариських матчів.

Про це повідомляє прес-служба клубу.

Нагадаємо, що, здобувши перемогу у трьох перших поєдинках (з литовським "Невежісом", латвійським ВЕФом і польським "Прокомом") "Азовмаш" поступився іншому литовському клубу - "Жальгірісу". Саме на цю прикру поразку наставник "левів" звернув особливу увагу.

"Команда проводила четверту гру за п'ять днів. Сильно позначилася втома. Моя помилка в тому, що, можливо, необхідно було відмовитися від цієї гри, оскільки користі вона вже не приносила. На майданчику гравці не показали всього потенціалу команди, який був у попередніх іграх. У діях команди не було агресії, достатньо низький відсоток влучань. Коли ми припустилися двадцяти втрат - це однозначно погана гра. Є претензії й до деяких гравців", - сказав тренер.

Водночас, Сергій Олексійович відзначив користь, яку приніс збір у Клайпеді команді.

"Зігравши таку кількість спарингів протягом досить короткого відрізку часу, ми спробували спроектувати навантаження, що очікуватиме на команду протягом сезону, з урахуванням тієї кількості турнірів, у яких ми беремо участь", - вважає Завалін.

А найголовніше, на думку головного тренера БК "Азовмаш", що його підопічні "набули досвіду, навіть, незважаючи на те, що в останній спаринг-зустрічі команда не зуміла показати справжню гру "Азовмашу". Ми змогли побачити слабкі місця, на які необхідно звернути пильну увагу й усунути їх до початку сезону".