Українська правда

Суперліга. Гладир - гравець туру, Салтовець та Гуменюк у п'ятірці

Сергей Шемшученко — 27 січня 2009, 10:33

Кхалід Ель-Амін став найрезультативнішим гравцем матчу "Сумихімпром" - "Азовмаш", записавши на свій рахунок 22 бали, 4 підбирання та 3 передачі, що в підсумку зробило його одним із найкорисніших гравців ігрового вікенду - 23 очки рейтингу ефективності.

Попри поразку "Миколаєва" із 12-ти очковою різницею, Сергій Гладир заслужив місце в команді туру. На рахунку Сергія 36 пунктів (з-поміж них - 15 із 19-ти штрафних спроб), а також 8 підбирань, 1 передача та 1 перехоплення, які роблять його найкориснішим другим номером і гравцем туру із 32-ма РЕ балами.

Форвард БК "Донецьк" Мілутін Алєксіч - 26 очок, 9 підбирань. На додачу, в його активі 1 передача та по 1-му перехопленню й підбиранню. Крім того, сербський легіонер цього разу фактично відпрацював за двох, адже інший бомбардир "тигрів" Кріс Оуенс у матчі з "Пульсаром" обмежився скромними 8-ма очками. Другий серед учасників 17-го туру рейтинг ефективності Мілутіна Алєксіча становить 29 пунктів.

Олег Салтовець, БК "Київ", у грі з "Полтавою" лише за 18 хвилин, проведених на паркеті, приніс команді 16 очок, реалізувавши всі 6 штрафних і лише раз не влучивши 2-х очковий. А 4 підбирання та 2 перехоплення поруч із закинутими м'ячами забезпечили йому високий показник рейтингу ефективності, що дорівнює 20-ти, завдяки чому досвідчений форвард киян опинився на позиції найкращого четвертого номера туру.

Роман Гуменюк - один з небагатьох гравців "Пульсару", кому важко дорікнути за поразку від БК "Донецьк". П'ятий номер рівненчан здобув 17 очок, вдало реалізувавши свої 2-х очкові та штрафні спроби, а також зібрав 11 підбирань. Окрім того, на його рахунку 3 блок-шоти та 1-на результативна передача. Все це в сумі принесло молодому центровому "Пульсару" 24 очки рейтингу ефективності та забезпечило місце найкращого п'ятого номера в команді туру.

sl.ukrbasket.net