Українська правда

Чемпіонат України (жінки). "ТІМ-СКУФ" і "Козачка" обіграли своїх суперниць

Сергей Шемшученко — 21 грудня 2008, 12:24

Вища ліга

Спарений тур

Другий ігровий день

20 грудня

"Олімп-НАЕК" - "ТІМ-СКУФ" 80:92

"Чайка" - "Козачка-ЗАлК" 78:99

Незважаючи на підсумковий результат гри між "Олімпом-НАЕК" і "ТІМ-СКУФом", перша половина гри для київського клубу складалася непросто. Наприкінці другої чверті "Олімп" не лише наздогнав суперника, а й випередив його. Однак у наступній десятихвилинці "ТІМ-СКУФ" повернув собі лідерські позиції й довів очковий розрив до одинадцяти пунктів.

Остання чверть лише закріпила успіх киянок, серед яких особливо результативною грою відзначилися Яна Шкарпета, котра здобула 22 очки, Ольга Мазніченко - 19 пунктів, Марія Дубас - 15 очок, 4 передачі та 5 підбирань. У складі южноукраїнської команди варто виокремити Наталю Жиракову з 22-ма очками й 4-ма підбираннями та Тетяну Бєлозьорову, яка принесла команді 18 очок і зробила 6 підбирань.

У другому матчі туру "Козачка-ЗАлК" без особливих зусиль здолала опір баскетболісток із Бердянська, домінуючи в кожній чверті крім останньої, яку виграла "Чайка", що, однак, не позначилося на загальних підсумках гри. Найбільший внесок у перемогу запорізької команди зробила Егенті Чаріті, яка набрала 24 очки, віддала 3 передачі та здійснила 12 підбирань. У складі МБК "Чайка" їй гідно відповіла Вікторія Шматова - 22 пункти, 6 результативних передач і 3 підбирання.

ukrbasket.net