Українська правда

Чемпіонат України (жінки). "Козачка" зазнала першої поразки

Сергей Шемшученко — 25 листопада 2008, 13:18

Вища ліга

Жінки

"Олімп-НАЕК" - "Чайка" 76:68
"ТІМ-СКУФ - "Козачка-ЗаЛК" 94:89

У жіночій вищій лізі Чемпіонату України було зіграно шостий тур, у якому перемоги у обидвох поєдинках святкували команди-господарі.

У неділю у Южноукраїнську місцевий "Олімп-НАЕК" здолав бердянську "Чайку" з рахунком 76:68. Команди довго намагалися знайти свою гру, що позначилося на результативності у першій чверті - 12:6. У другій десятихвилинці суперники продемонстрували більш відкриту гру - 29:20 знову на користь "Олімпу" та 15-ти очкова перевага перед великою перервою.

"Чайка" спромоглася скоротити відставання до семи пунктів після третьої чверті, але на більше їх не вистачило. Вирівнявши хід гри у останньому періоді, "Олімп" здобув для себе першу перемогу в сезоні.

Наталя Жиракова набрала 24 пункти та додала 6 підбирань за переможців. Її одноклубниця Оксана Буряк закінчила гру з 22 очками, реалізувавши 5 з 11 триочкових спроб. У гостей кращою була Тетяна Панченко - 23 очки, 8 підбирань, 7 передач та 6 перехоплень.

У другому матчі, що відбувся у понеділок, київський "Тім-Скуф" завдав першої поразки лідеру чемпіонату запорізькій "Козачці" з рахунком 94:89.

У першій чверті киянки вирвалися вперед, здобувши п'ятиочкову перевагу, але вже у другій "Козачка" наздогнала суперниць: +1 для гостей після першої половини. У третій чверті точилася рівна гра, і бронзові призери минулої першості переважали лише на два пункти. Втім, більш впевнений фініш господарів дозволив їм перервати п'ятиматчеву переможну серію "Козачки".

Катерина Дорогобузова зупинилася за крок від дабл-даблу. Її доробок сягнув 29 очок та 9 підбирань. А от її одноклубниці Ользі Мазніченко це вдалося - 20 пунктів та 12 відскоків. Ольга Краснікова додала 19 очок та 8 підбирань.

Чаріті Егенті стала кращою в складі "Козачки" - 28 очок, 15 підбирань та 2 блок-шоти. Наталія Ісаченко внесла 23 очки, 7 підбирань та 4 передачі у скарбницю гостей. Ірина Бірюк завершила гру з 19 пунктами, 5 підбираннями та 8 втратами.

Наступні зустрічі відбудуться у Бердянську з 19 по 21 грудня. Команди зіграють між собою у спареному турі.

ukrbasket.net