Українська правда

Першим номером драфту в НБА став Деррік Роуз

Сергей Шемшученко — 27 червня 2008, 16:33

27 червня в Нью-Йорку відбувся драфт новачків НБА. Першим номером було обрано захисника університету "Мемфіс" Дерріка Роуза. Не для всіх такий розвиток подій був очікуваним. Перспективного плеймейкера підписала команда "Чикаго Буллз", хоча прогнозувалося, що першим на драфті оберуть форварда Майкла Бізлі з університету "Канзас", який лідирував за кількістю очок та підбирань, набраних за гру. Цей хлопець пішов під другим номером у "Майамі Хіт".

"Просто прекрасно, що мене вибрали першим номером. Тепер я отримав право грати в кращій баскетбольній лізі у світі, - сказав Роуз. - Я зараз перебуваю у тій життєвій ситуації, про яку інші можуть лише мріяти".

Третім номером драфту став захисник університету "Південна Кароліна" О Джей Майо, права на якого дістались "Міннесоті". Проте цей хлопець не зумів довго протриматись в складі своєї команди. Одразу ж після закінчення драфту-2008 між клубами відбулася низка обмінів. Наймасштабнішу угоду, учасниками якої стали вісім баскетболістів, провели "Міннесота" і "Мемфіс", які робили свій вибір на початку першого раунду відповідно під 3-м і 5-м номерами. Також до "Грізліз" перейдуть Антуан Уокер, Марко Яріч і Грег Бакнер. Команда з Теннессі, у свою чергу, передала "Міннесоті" Майка Міллера, Джейсона Коллінза і Брайана Кардінала, а також права на щойно задрафтованного Кевіна Лава.

Також на драфті Національної баскетбольної асоціації під 56-м номером клубом "Сіетл Суперсонікс" був обраний росіянин Олександр Каун. Центровий нещодавно підписав трирічний контракт із московським ЦСКА.

Драфт НБА. Топ-10
1. "Чикаго Буллз" - Деррік Роуз, захисник;
2. "Майамі Хіт" - Майкл Біслі, форвард;
3. "Міннесота Тімбервулз" (обмін - у "Мемфіс Грізліз") - О Джей Майо, захисник;
4. "Сіетл Суперсонікс" - Расселл Уестбрук, захисник;
5. "Мемфіс Гріззліз" - Кевін Лав, форвард;
6. "Нью-Йорк Нікс" - Данило Галлінарі, форвард;
7. "Лос-Анджелес Кліпперс" - Ерік Гордон, захисник;
8. "Мілуоки Бакс" - Джо Александер, форвард;
9. "Шарлотт Бобкетс" - Ді Джей Августін, захисник;
10. "Нью-Джерсі Нетс" - Брук Лопес, центровий;

www.nba.com