Українська правда

Печеров: Я ніколи не відмовлявся виступати за збірну, але зараз я не маю права обирати

Сергей Шемшученко — 27 червня 2008, 13:46

Вся баскетбольна Україна з нетерпінням чекає відповіді від провідних баскетболістів країни, що виступають в найпрестижнішій баскетбольній асоціації, НБА. Підтримка таких професіоналів, як Потапенко, Медведенко, звичайно, вселяє віру в душі вболівальників, проте головна увага прикута до двох інших баскетболістів - Печерова та Фесенка. Останній дав обіцянку, що приїде і допоможе національній команді. А от Олексій - лишається під великим сумнівом.

Олексій Печеров. Фото WashingtonPost

Тиждень тому в інтерв'ю "Сегодня" тренер збірної Валентин Мельничук говорив про цю ситуацію. А тепер маємо відповідь Печерова:

"Куди б я ні їхав і де б ні грав, Україна завжди була і буде залишатися моїм будинком. Тут живуть найближчі мені люди. І повірте, я ніколи не відмовлявся виступати за національну збірну. Але виникають різні ситуації, що часом не дозволяють мені допомогти головній команді країни."

Далі в інтерв'ю Олексій розповів, що спочатку в телефонному режимі дав згоду грати за збірну Генадію Защуку, проте пізніше в українця відбулася зустріч з генеральним менеджером "Вашингтон Уізардс" Ерні Грюнфельдом. Останній прямо дав зрозуміти Печерову, що він не в силах обирати, як йому бути. Також Олексію нагадали, що в нього є контракт і торік українець аж надто багато пропустив через травму, мусить відпрацьовувати.

Печеров відверто зізнався в інтерв'ю "Сегодня":

"Багато хто говорить, типу, навіть такі зірки, як Дірк Новіцкі й Андрій Кириленко приїжджають у збірні, і їхні клуби не противляться цьому. Типу, і я повинний диктувати свої умови. Але зрозумійте, той же Новіцкі протягом дев'яти років є справжнім лідером "Далласа", тому його побажання завжди враховуються, а прохання виконуються беззаперечно. Та ж ситуація і з Кириленком. Я ж поки що тільки прагну досягти їхнього рівня. Я - новачок і не маю права ставити будь-які ультиматуми. Зараз я знову поїду до США, де візьму участь у Літній лізі, яка пройде в Лас-Вегасі з 8 до 20 липня. Після цих ігор я знову поспілкуюся з керівництвом клубу про можливості виступів за збірну. Але на даний момент мені відмовлено в цьому..."

"Сегодня"