Українська правда

Ніко Хюлькенберг - найстабільніший пілот сезону

Сергей Шемшученко — 15 грудня 2010, 13:14

Ніко Хюлькенберг, якого обставини змусили покинути "Вільямс", виявився найстабільнішим пілотом чемпіонату "Формули-1" 2010 року.

Своєрідний рейтинг уклало видання "Auto Motor und Sport", фахівці якого ретельно проаналізували усі помилки пілотів впродовж практик, кваліфікацій і гонок щойно минулого сезону, повідомляє 24tv.com.ua.

І от з'ясувалось, що саме Хюлькенберг записав до свого пасиву найменше ляпів. Лише двічі Ніко руйнував болід, після чого не зумів повернутись до боксів.

Другу сходинку списку поділили Дженсон Баттон та Рубенс Барікелло. До чільної п'ятірки потрапили також Роберт Кубіца і, що цікаво, Хейкі Коваляйнен.

Чинний чемпіон Себастьян Феттель з 34-ма помилками розмістився лише на 13-й сходинці. А це нижче, аніж головні конкуренти Себа - Алонсо і Веббер, які між собою поділили 10 позицію.

Відразу двоє колишніх чемпіонів, водночас, потрапили до "нижньої" п'ятірки рейтингу. Найбільшої кількості помилок протягом сезону припускались Льюїс Хемілтон, Віталій Петров, Міхаель Шумахер, Феліпе Масса і палкий поціновувач ризику японець Камуї Кобаяші, який, в особистому заліку пілотів заробив на 10 очок більше, аніж тріумфатор рейтингу - Хюлькенберг.