Українська правда

Салюк на ралі в Туреччині стрибнув на 54 метри. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 19 квітня 2010, 20:49

На турецькому ралі WRC Rally of Turkey український екіпаж команди Mentos Ascania Racing Олександр Салюк/ Олексій Мочанов стали справжніми героями місцевих журналістів.

При проходженні одного з найбільш видовищних трамплінів на трасі ралі, Салюк стрибнув на 4,5 метра у висоту і на 54 метри в довжину, встановивши таким чином новий рекорд Rally of Turkey, повідомляє rally.in.ua

Приземлення було настільки жорстким, що у Mitsubishi Lancer буквально розвалився один з колісних дисків, і колесо, яке відірвалося від машини, стрибало вздовж узбіччя протягом декількох сотень метрів.

Втім, Салюк та Мочанов фінішували на трьох колесах, поставили запаску, потім дісталися до сервісу, усунули пошкодження і продовжили гонку.

"З приводу мого стрибка на трампліні - я можу чесно сказати: це була моя помилка, допущена при ознайомленні з трасою. Я заходив на трамплін на четвертій передачі з повним газом; і тільки в польоті я зрозумів, що перебрав зі швидкістю.

Фінішувати цьому екіпажу не вдалося. Пізніше Салюк зійшов з траси, закінчивши таким чином свій блискучий виступ на турецькому етапі WRC. Дощ значно погіршив стан траси - і це зіграло вирішальну роль. Автомобіль киян зісковзнув з дороги буквально за три повороти до фінішу спецділянки, пірнув у придорожню канаву і перекинувся.

Відео Володимира Некрасова