Українська правда

Чемпіонат Росії з авторалі. Tsunami RT зберігає лідерство у командному заліку

Сергей Шемшученко — 13 липня 2009, 19:14

Третій етап чемпіонату Росії з авторалі, Rally Russia, що відбувся у Виборзі (Ленінградська область), склався для Tsunami RT не найкращим чином - з боротьби вибули два екіпажі з трьох, що представляли українську команду. Проте завдяки запасу очків, здобутих на двох попередніх гонках, Tsunami RT як і раніше зберігає лідерство в командному заліку.

З самого початку гонки російсько-український екіпаж Олександра Желудова і Ірини Коломейцевої, який виступав на новому автомобілі Peugeot 207 Super 2000, почали переслідувати технічні проблеми. Перші два дні ралі пройшли в постійній боротьбі Tsunami RT за лідерство в заліку чемпіонату Росії, проте нестабільно працюючий двигун впродовж всієї гонки відкидав Желудова з Коломейцевою на другу позицію, за спину шведського екіпажу Патріка Флодіна, який лідирує в російській першості.

Погіршив ситуацію також інцидент, який відбувся у п'ятницю, коли через два проколи Желудов фінішував на одній із спецдільниць на двох голих дисках. У останній день гонки двигун остаточно вийшов з ладу і змусив російсько-український екіпаж припинити подальшу боротьбу в той момент, коли він йшов другим у заліку чемпіонату Росії і на п'ятому місці в міжнародній класифікації (ралі у Вибрзі є також етапом міжнародної серії Intercontinental Rally Challenge).

За сумою трьох етапів Желудов з Коломейцевою в абсолютному заліку чемпіонату Росії як і раніше зберігають третє місце (32 очки), за екіпажами росіянина Андрія Жигунова (40 очок) і шведа Патріка Флодіна (75 очок).

Аварією закінчився також виступ українського екіпажу Ігоря Сторчака і Андрія Ніколаєва на Ford Fiesta ST, які на початку гонки стали лідерами в своєму класі R2 (серійні автомобілі з об'ємом двигуна до 2000 куб. см і спортивні автомобілі з об'ємом двигуна до 1600 куб.см). Пізніше прокол відкинув їх на третю позицію у класі, а в другий день ралі українці вибули з боротьби після вильоту з траси і зіткнення зі скелею і деревами.

Citroen Saxo VTS Руслана Кучера і Наталії Франчук

Єдиним екіпажем Tsunami RT, що успішно фінішував у Виборзі, став український дует Руслан Кучер з Наталією Франчук, які на Citroen Saxo VTS стабільно провели всю гонку в трійці лідерів свого класу R1 (серійні автомобілі з об'ємом двигуна до 1600 куб. см) і фінішували третіми. Цей результат дозволив Tsunami RT зберегти лідерство в командному заліку чемпіонату Росії з чималим відривом від найближчого переслідувача - 48 очок проти 38 у московської Red Wings Rally. Крім того, Кучер з Франчук стали єдиним екіпажем у своєму класі, який зумів у всіх трьох гонках фінішувати на подіумі (перемога і два треті місця) і тепер упевнено лідерує в заліку класу R1.

Інформація Tsunami RT