Українська правда

Tsunami RT повертається в чемпіонат Росії

Сергей Шемшученко — 9 липня 2009, 19:35

Після чотиримісячної перерви українська команда Tsunami RT відновить свої виступи в чемпіонаті Росії з ралі, де вона представлена відразу трьома екіпажами і після двох зимових гонок лідерує в командному заліку.

Третій етап російської першості, Rally Russia відбудеться 9-11 липня в околицях Виборга - це ралі є також етапом міжнародної серії IRC (Intercontinental Rally Challenge), яку останнім часом все частіше називають альтернативним чемпіонатом світу.

За підсумками виступу на міжнародному Rally di San Marino російсько-український екіпаж Олександра Желудова і Ірини Коломейцевої вирішив стартувати у Виборзі на вже випробуваному в Італії автомобілі Peugeot 207 Super 2000, орендованому в італійської фірми Munaretto Group. Очікується що на важких і убивчих для техніки трасах російського ралі автомобіль категорії Super 2000 з його жорсткішим кузовом і міцнішою підвіскою отримає перевагу над традиційними Subaru Impreza WRX і Mitsubishi Lancer Evo.

Фото Zonarally.it

Якщо в національному чемпіонаті головними суперниками для Желудова і Коломейцевої (які посідають третє місце в абсолютному заліку першості) як і раніше залишаються екіпажі шведа Патріка Флодіна, який виступає за російську команду URT, і росіянина Андрія Жигунова то в міжнародному заліку IRC конкуренція набагато серйозніша. До Росії прибули по два екіпажі на S2000 від заводських команд Skoda Motorsport (Юхо Хяннінен, Ян Копецкі) і Fiat-Abarth (Антон Ален, Джандоменіко Бассо), а також напівзаводськой екіпаж британця Гая Уїлкса на новому Proton Satria Neo S2000. Головними фаворитами є переможці російського етапу IRC двох останніх років - фінни Ален (2007 рік) і Хяннінен (2008 рік).

Варто выдзначити, що на Rally Russia Желудов з Коломейцевой будуть єдиним екіпажем, що представляє марку Peugeot в заліку IRC у вищому класі N4.

Не менш серйозним випробуванням стане гонка у Виборзs і для syib[, повністю українських, екіпажів Tsunami RT - Руслана Кучера з Наталією Франчук (Citroen Saxo VTS) і Ігоря Сторчака з Андрієм Николаєвим (Ford Fiesta ST), яким необхідно фінішувати як мінімум в трійці кращих у своїх класах, щоб зміцнити лідерство Tsunami RT в командному заліку.

Зараз екіпаж Кучера після успішних виступів на обох зимових ралі, де він здобув перемогу і зайняв третє місце в своєму класі, лідерує в чемпіонаті Росії в заліку класу R1 (серійні автомобілі з об'ємом двигуна до 1600 куб.см). Менш вдало склався початок сезону для екіпажа Сторчака (схід і четверте місце в класі), проте в разі успішного виступу на етапах чемпіонату Росії, що залишилися, українці можуть претендувати на місце в трійці призерів класу R2 (серійні автомобілі з об'ємом двигуна до 2000 куб. см і спортивні автомобілі з об'ємом двигуна до 1600 куб.см).

Інформація Tsunami RT