Українська правда

Екклстоун: "За перемогу в Кубку конструкторів "Феррарі" отримує на 80 мільйонів більше, ніж "Макларен"

Сергей Шемшученко — 21 грудня 2008, 12:50

Берні Екклстоун відповів президенту "Феррарі" Луці ді Монтеземоло, який припустив, що керівництву "Формули-1" незабаром доведеться залишити свої пости, розповівши про спеціальну операцію з італійською стайнею. Йдеться про 2003 рік, коли команди загрожували створенням альтернативного чемпіонату і Скудерія першою підписала Меморандум згоди, отримавши за це грошовий бонус.

"Єдине, що ді Монтеземоло забув згадати, це додаткові гроші, які "Феррарі" отримує порівняно з іншими командами, й інші дрібниці, якими їх забезпечували з року в рік, - та загальна допомога, яку їм приписують в "Ф-1".

"Феррарі" отримує значно більше, чим хто-небудь ще. Вони точно знають, скільки - вони не дурні, але і не дуже розумні. Сума складає 80 мільйонів доларів. За перемогу в Кубку конструкторів "Феррарі" отримує на 80 мільйонів більше, ніж узяв би "Макларен", виграй він чемпіонат.

"Феррарі" була єдиною стайнею, яка відкололася від решти автовиробників. І чому вона це зробила? Ось звідки взялися ці 80 мільйонів. Ми "купили" "Феррарі". Ми купили відданість команди. Наша операція полягала в тому, що ми "купуємо" "Феррарі", щоб вони не пішли з іншими", - цитує Екклстоуна sports.ru з посиланням на The Times.