Українська правда

Українська команда в Німеччині. Завдання – лише перемагати

Сергей Шемшученко — 24 жовтня 2008, 21:43

Вона цілком здатна або достроково визначити чемпіона в абсолютному заліку серії, або остаточно заплутати ситуацію в турнірній таблиці.

Як і раніше на титул претендують десяток пілотів з п'яти різних екіпажів, у тому числі і українці Андрій Круглик з Олексієм Мочановим з Racing Team Ukraine. За сумою семи етапів круглик з Мочановим продовжують упевнено лідирувати в абсолютному заліку. Зараз набере чинності правило відсіву найгірших показників - за підсумками сезону до заліку чемпіонату підуть лише сім кращих результатів, внаслідок чого боротьба за перемогу в чемпіонаті фактично починається заново.

Найнебезпечнішим суперником українського екіпажа як і раніше залишається дует Маттіаса Унгера і Александера Бьома на BMW 325i - на рахунку німців теж шість перемог у класі, але у них деяка перевага завдяки більшій кількості учасників у класі (в VLN кількість набраних в гонці очок безпосередньо залежить від того, скільки екіпажів виступає в класі).

Серед інших претендентів слід виділити наступні екіпажі - Мертен/Сільвестер (BMW 318is), Шупп/Херверт/Гузенбауер (BMW M3 E36), а також Петер Посавак (BMW 320d). Як можна відмітити, суперниками українського екіпажа, що виступає на Ford Fiesta ST, є виключно представники баварської марки BMW!

Окрім боротьби за титул абсолютного чемпіона, команді Racing Team Ukraine потрібно вирішити ще одне завдання - допомогти Андрію Круглику стати переможцем Ford Sportpokal (заводського заліку для пілотів, що виступають на автомобілях Ford у всіх гоночних серіях Німеччини). Ще півтора тижні тому Круглик лідирував у фордівському кубку з солідною перевагою, проте осічка на фінальному етапі ADAC Procar у Зальцбурзі (через проблеми з двигуном українцю довелося відмовитися від стартів у обох заїздах) призвела до того, що головний суперник - німець Крістофер Міз - відстає тепер лише на чотири з лишком бали.

Таким чином, як би не розвивалися події в наступних гонках VLN, перед пілотами Racing Team Ukraine постає те саме завдання - лише вигравати!

Прес-служба Racing Team Ukraine TLM