Українська правда

Гран Прі Сінгапуру. Хемілтон виграв першу вільну практику

Сергей Шемшученко — 26 вересня 2008, 18:20

Першої п'ятничної сесії всі чекали з нетерпінням. Гонщики, уболівальники, преса - коли стало відомо про те, що в календарі з'явиться перший нічний етап, багато хто намагався уявити собі, що побачимо у результаті, і вже зараз очевидно - візуальний ряд вийшов приголомшливим.

Перед початком вікенду організатори озвучили розрахунковий час проходження кола - 1:30, але, як і у Валенсії, реальні результати виявилися зовсім іншими - гонщики обережно почали з 1:55, а у фіналі сесії Льюіс Хемілтон очолив протокол, проїхавши коло за 1:45.

Не обійшлося без аварій. Спочатку Марк Веббер розбив машину в 90-градусному повороті після тунелю під головною трибуною. У другій половині сесії у багатьох виникли проблеми в останньому повороті - зелений поребрик виявився дуже слизьким, спочатку Бурде повідомив про це команду по радіо, потім там розвернуло Труллі, Ковалайнена і Феттеля, а Рубенс Баррікелло розбив машину. Honda посковзнулася на поребриці, і її кинуло задньою частиною на захисний бар'єр. Гонщик не постраждав, машину евакуювали.

Підсумки першої вільної практики:

1. Хемілтон (Макларен) - 1:45.518

2. Масса (Феррарі) - 1:45.598

3. Райкконен (Феррарі) - 1:45.961

f1news.ru