Українська правда

Бос Renault: Формулі 1 потрібна перебудова

Сергей Шемшученко — 29 липня 2008, 15:27

Флавіо Бріаторе не раз говорив про необхідність змін у Формулі 1, в інтерв'ю італійської Gazzetta dello Sport. Бос Renault F1 ще раз перерахував ті чинники, які, на його думку, заважають прогресу чемпіонату.

Флавіо Бріаторе, фото f1news.ru

Флавіо Бріаторе: "Макс Мослі (президент FIA - ред.) дуже довго був зайнятий особистими проблемами, і його відсутність починає позначатися - команди відчувають себе покинутими. Договір Згоди, число Гран При в календарі, доходи і витрати команд, видовищність гонок - все це необхідно переглянути. Формулі 1 потрібна перебудова, нам пора визначитися".

"Може варто вибрати директора, який виконуватиме цю роботу? Потрібно приймати рішення простою більшістю голосів і не чекати одностайної згоди учасників чемпіонату, як раніше, інакше Формула 1 стоятиме на місці!" - вважає бос Renault F1.

"Зараз 50% доходів дістається Берні Екклстоуну (Комерційний бос Формули 1), а нам пропонується на 50% скоротити витрати. Як? Почнемо з моторів. Потрібно зробити їх екологічнішими, скоротити споживання палива, як це пропонує Мослі. Це дозволить зменшити вартість, скоротити штат команд, але проблема в тому, що розробка моторів заморожена регламентом. У інших серіях не було цих обмежень, і вони пішли далеко вперед, а ми стоїмо на місці, це несправедливо", - цитує Бріаторе f1news.ru.