Українська правда

Червоненко думає, що скандал в українському автоспорті спричинила зміна поколінь

Сергей Шемшученко — 21 травня 2008, 18:51

Інформацію, що з'явилася в електронних ЗМІ 19 травня про те, що організатор другого етапу Чемпіонату України по ралі - автомобільний клуб "Херсон" - за два тижні до проведення гонки зробив офіційну заяву про скасування проведення ралі "Чумацький Шлях", посилаючись на "суб'єктивні причини" і "причини, спровоковані діяльністю Автомобільної Федерації України в цілому" прокоментував президент федерації автомобільного спорту України Євгеній Червоненко.

"Я обурений і вважаю, що як глава Федерації, як спортсмен, що віддав автоспортові в Україні велику частину свого життя, як ініціатор залучення першого спонсора в автоспорт ще в 1986році, як менеджер, що створив першу професійну гоночну команду, як людина, що створила наймогутнішу команду і відновив складний ялтинський етап Чемпіонату, що став у наслідку Етапом Кубка Європи, маю право звернути увагу громадськості на сформовану ситуацію.

На сьогоднішній день конфлікт поколінь ставить під погрозу автомобільний спорт України. Нерозуміння і неприйняття організаторами етапів сучасних умов роботи в ринковій економіці, невідповідність організації європейському рівневі, небажання розвиватися й удосконалюватися привело до того, що конфлікт назрів. І, проте, Чемпіонат України по ралі 2008 відбудеться при будь-яких обставинах. Але в історію українського автоспорту з ганьбою можуть увійти люди, що не мають бажання рухатися далі, не хочуть йти в ногу з часом.

Влаштовувати саботаж тоді, коли що-небудь змінити вже неможливо, це - не вихід, це - низькість і слабість. Адже я готовий до діалогу, я готовий розглядати і приймати будь-як пропозиції, яких, на жаль, дотепер я так і не почув. Через відсутність ініціатив, я сам став ініціатором залучення наймогутнішого спонсора, що допоміг нам в організації Європейського Етапу, що дав би потенціал розвиткові Чемпіонату в цілому, можливість досягти високого рівня проведення Ялтинського етапу.