Українська правда

У Кам'янці-Подільському пройшли перші спецділянки ралі "Стара Фортеця"

Сергей Шемшученко — 3 травня 2008, 22:18

Після двох перший міських спеціальних ділянок ралі "Стара Фортеця" трійку лідерів складають екіпажі команд Ace Racing і Prime Rally Team - Юрій Протасов/Олександр Горбок, Олександр Салюк/Адріан Афтаназів і Валерій Горбань/Оксана Олександрова.

На щастя, побоювання з приводу того, що найбільш видовищні, так звані "суперспеціальні" ділянки відмінять через дощ, не виправдалися. До старту гонки дощ, що не вщухав весь день, зменшився, і дві перші ділянки було пройдено згідно розкладу. В той же час не усі учасники тверезо оцінили стан міської бруківки, що змокла під зливою, і припустилися низки помилок. Так один з потенційних лідерів гонки, інтернаціональний екіпаж Желудов/Коломейцева на самому початку першого допа помилився на виході з лівого повороту і досить сильно вдарився правим колесом об бровку - на щастя, автомобіль не постраждав, і екіпаж зміг фінішувати. На слизькій бруківці розвернуло одеський екіпаж Яновський/Щербаков, а їх земляки Кочмар/Цимбал трохи не вилетіли на ту ж бровку, де декількома хвилинами раніше пошкодив машину Желудов.

Фото сайту "Эпидемия скорости"

Помилився також і кременчуцький екіпаж Шаповалов/Несвіт, який після першого проїзду займав друге місце. Проте на другій спецділянці екіпаж команди "Фокстрот Ралі Тім" пробив колесо і відкотався у результаті на п'яту позицію.

Чотири ж перші місця після двох допов займають екіпажі команд Ace Racing і Prime Rally Team. Лідерує Юрій Протасов, за ним йдуть Олександр Салюк, Валерій Горбань і Володимир Петренко.

Завтра гонщиків чекає головна битва на восьми спецділянках, що проходять по знаменитих каменецьких трампліну і кар'єру.

Эпидемия скорости