Українська правда

Організатори ралі "Стара Фортеця" побоюються погіршення траси через погодні умови

Сергей Шемшученко — 3 травня 2008, 12:00

2 травня в Кам'янцеві-Подільському на прес-конференції, присвяченій старту першого етапу чемпіонату України з ралі, організатори гонки висловили побоювання з приводу погіршення траси через постійні дощі. Опади, що не припиняються вже кілька тижнів, критично впливають на якість підготовки спеціальних ділянок і ускладнюють задачу спортсменів.

Сергій Ведерніков, організатор ралі: "Ми витратили чимало грошей і сил, щоб привести траси практично в ідеальний стан. Уявіть, як важко мені зараз бачити, що буквально з кожною хвилиною дощу доріжка стає усе гірше і гірше. Боюся, що якщо дощ і завтра буде продовжуватися з тією же інтенсивністю, гонщикам буде украй важко виступати на мокрій і слизькій трасі.

Утім, крім погоди, на хід гонки може вплинути і ще один фактор. Як повідомив на тій же прес-конференції директор гонки Олег Рибак, не всі екіпажі змогли без проблем пройти адміністративні і технічні передстартові перевірки.

"З 46 екіпажів, що подала заявки на цю гонку, двоє пілотів (Разумовський і Пінчук) не приїхали в Кам'янець-Подільський через поважні причини, а один (Тушканова) прийняв рішення їхати гонку поза заліком, тобто "нульовим" екіпажем. Однак і з тих що залишилися, не всі беззастережно допущені до змагання.

Крім того, кілька спортсменів не змогли пройти медичний контроль - у них виявлене надто високий кров'яний тиск, який лікарі не змогли понизити традиційними медичними способами. Знову-таки, безпосередньо перед стартом ці спортсмени пройдуть повторний медичний контроль, і якщо їхній стан не покращиться, ми будемо змушені відмовити їм у праві стартувати", - Рибак.