Головне

Збірна України не виступить на чемпіонаті світу через відсутність візи в одного зі спортсменів

02.03.2018 18:31 2160 0
Євген Гуцол / xsport

Легкоатлет Євген Гуцол не отримав візу до Великобританії, через що збірна України не візьме участь в естафеті 4х400м.

Про це спортсмен повідомив у своєму інстаграмі.

Як розповів тренер Гуцола, візу атлет не отримав через те, що при подачі документів було неправильно написане його прізвище: невраховані зміни в правилах транслітерації українських прізвищ.

Цікаво, що збірна всім складом вирушила до Бірмінгема, але Гуцол не зможе до неї приєднатися і команду знімуть із змагань.

"Наскільки знаю, робили що могли. Прийшли документи на всіх крім Євгена. Дзвонили, писали, благали і федерація, і міністерство і в консульство, і в посольство, куди тільки можна було. Заплатили за прискорений розгляд (приблизно 1000 доларів)", - розповів прес-аташе ФЛАУ Олександр Даниленко.

"Але британська віза для українців ставиться у Варшаві. І відповідь звідти була лише одна - документи на розгляді, чекайте. Посольства - це окрема планета", - цитує представника федерації xsport.

✅ Ти весь сезон готуєшся до іншої дистанції ✅ Ти в останній момент шукаєш старт, щоб потрапити до складу естафетної команди ✅ Ти травмуєш задню поверхню стегна в процесі підготовки ✅ Ти один з усієї команди, кому не приходить паспорт з візою ✅ Ти не летиш зі своєю делегацією ✅ За добу до старту замість передзмагальної розминки ти їдеш в київському метро в час-пік з великою валізою до візового центру за паспортом ❌ Паспорта досі немає, ти їдеш додому в Суми, твоя естафетна команда приїхала на чемпіонат світу дарма ❌ Тепер в тебе дві необкатані візи в Великобританію і третю тобі хрін відкриють

Публикация от Євген Гуцол (@yevhen_hutsol) Мар 2, 2018 в 4:46 PST

Нагадаємо, що українець йде четвертим після трьох видів у п'ятиборстві на ЧС-2018.

Коментарі ()