Українська правда

Україна зіграє з Німеччиною у жіночій кваліфікації до Євро-2024

— 4 квітня, 09:11
Україна зіграє з Німеччиною у жіночій кваліфікації до Євро-2024
Фото:ФГУ

Збірна України з гандболу зіграє матч кваліфікації чемпіонату Європи-2024 з Німеччиною. Українки можуть вперше за 10 років вийти на Євро.

Гра розпочнеться о 20:00 за київським часом.

Команди зустрічаються у німецькому місті Хайдельберг.

Україна наразі посідає 2-ге місце в групі, здобувши 6 очок із 8, й має високі шанси опинитися в фінальному раунді ЧЄ-2024. Фаворит квартету — Німеччина, яка очок ще не втрачала (6 із 6 можливих).

Кваліфікація ЧЄ-2024 з гандболу серед жінок

4 квітня

Україна – Німеччина

Вирішальним для України стане матч проти команди Словаччини (7 квітня).

Із групи на чемпіонат Європи вийдуть дві найкращі команди з кожної групи, плюс 4 найкращі команди з 8, які посядуть треті місця.

Турнірна таблиця

Розклад матчів України, що залишилися

  • 4 квітня. Україна – Німеччина
  • 7 квітня. Словаччина – Україна
  • 7 квітня. Ізраїль – Німеччина

Нагадаємо, у першій зустрічі між командами перемогу в жовтні 2023 року здобули німкені (31:24). Після чого українки здолали Словаччину (25:20). Далі "синьо-жовті" двічі поспіль обіграли ізраїльтянок: 28:27 та 32:28.

Якщо Україна програє й Німеччині, й Словаччині (з різницею у шість та більше голів), то фінішує на третьому місці. У такому випадку українки можуть вийти на Євро як одна з чотирьох найкращих команд, що посіли третє місце — вони визначаться за вирахуванням матчів з останніми збірними у групі.

Раніше ми писали, що у грудні "синьо-жовті" виступили на чемпіонаті світу, де вперше за 18 років вийшли до основного раунду.

Жіноча збірна України з гандболу