Українська правда

12 безпрограшних матчів та 2 виграних турніри. Тріумфальний початок року для юної Лопатецької

Не можна сказати, що в жіночому тенісі України не має зірок. Більше того є неймовірні сильні тенісистки. Це і переможниця Підсумкового турніру WTA Еліна Світоліна, і амбітна Леся Цуренко, і звісно молоді Марта Костюк та Даяна Ястремська.

Але на початку 2019-го головним ньюзмейкером всіх спортивних ЗМІ заслужено є 15-річна Дарина Лопатецька.

І хоча українка посідає лише 498 позицію в рейтингу WTA. Цього року вона виграла вже два турніри поспіль. Обидва у Гонконзі.

Спочатку юна українка 6 січня вперше в кар'єрі виграла турнір ITF з призовим фондом у 25 тисяч доларів. Лопатецька на шляху до фіналу не програла жодного сету, послідовно здолавши Майю Лумсден (7:6, 6:3), Едіс Чонг (6:0, 6:1), Дзюнрі Намігату (6:3, 6:3) і Моніку Кілнарову (6:2, 6:3).

За титул Лопатецька змагалася з чешкою Барборою Штефковою, яка в лютому 2017 року була близькою до топ-150 світового рейтингу.

У фіналі Лопатецька не стала зраджувати своїм традиціям й обіграла досвідчену суперницю у двох партіях 6:4, 6:2.

А вже менше ніж за тиждень Дарина тріумфувала на ще одному гонконгському турнірі.

У вирішальному матчі турніру ITF World Tennis Tour українська тенісистка здобула перемогу над представницею Китаю Ма Шуюе - 6:4, 6:3.

Відзначимо, що в основну сітку українка потрапила через кваліфікацію, куди отримала wild card. Таким чином, Лопатецька виграла вже 12 матчів поспіль на хардовому покритті.

Крім двох перемог у Гонконгу 2019-го, вона перемагала в Антальтлії та і Байє у 2018-му. За перемогу в Гонконзі Лопатецька отримає 51 очко в рейтинг, але зміни в ньому відбудуться тільки через два тижні. Українка підніметься відразу на 186 місць і стане 303-ю ракеткою світу. Це буде новий рекорд в її професійній кар'єрі.

До чого це ми? Та просто вже зовсім скоро Костюк, Ястремська і Лопатецька нароблять галасу у світовому тенісі. І в нас жодних сумнівів з цього приводу не виникає. Чекайте! Незабаром на всіх кортах світу!