Українська правда

Втрати 2019: хто зі спортсменів помер цього року

У 2019 році не обійшлося без жахливих втрат. Хтось помер, проживши довге життя і лишивши помітний слід в історії спорту. А хтось трагічно загинув, щойно почавши здобувати світову славу. Є і ті, хто померли прямо під час змагань, на очах у глядачів.

Цьогоріч світ сколихнули декілька трагічних смертей спортсменів. Так, перша з них сталася ще у січні

Футболіст Еміліано Сала

21 січня зник літак, на борту якого перебував екс-форвард французького Нанта Еміліано Сала. Він летів з Нанта у Кардіфф, де підписав вигідний контракт з місцевою командою Кардіф Сіті. Однак, зіграти за свою нову команду він так і не зміг.

Один з найкращих воротарів Гордон Бенкс

У ніч на 12 лютого 2019 року в Англії на 82-у році життя помер Гордон Бенкс. Футболіст був одним з найкращих воротарів XX століття. ФІФА шість разів визнавала його голкіпером року.

Гонщик Нікі Лауда

20 травня у Швейцарії померла легенда Формули-1 австрієць Нікі Лауда. Йому був 71 рік. Ймовірною причиною смерті австрійського гонщика назвали пересадку легенів, яку він переніс у липні 2018 року після ускладнень від грипу.

Боксер Максим Дадашев

Одна з найбільш трагічних та обговорюваних спортивних смертей року – смерть Максима Дадашева після пропущеного удару в голову.

Чемпіон зі штовхання ядра Роман Вірастюк

27 липня несподівано обірвалося життя відомого українського спортсмена Романа Вірастюка. Менш обізнані у спорті пов'язували його лише з іменитим рідним братом – Василем Вірастюком. Однак за його плечима – сотні чемпіонатів з легкої атлетики.

Гонщиця Джессі Комбс

27 серпня у свої 39 років трагічно загинула Джесі Комбс, яку офіційно називали найшвидшою жінкою на чотирьох колесах.

Трагедія сталася на сухому озері в пустелі Алворда в штаті Орегон. Комбс намагалася побити свій власний рекорд швидкості на реактивному автомобілі і розігнатися до 996 кілометрів на годину. Однак не впоралася з такою шаленою швидкістю і розбилася.

Гонщик Антуан Юбер

Ще одна смерть на швидкості. 31 серпня в Бельгії помер зовсім молодий професійний автогонщик Антуан Юбер. Чемпіон серії GP3 2018 року розбився прямо на трасі під час етапу серії Формули-2.

Легенда водно-моторного спорту Фабіо Буцці

17-го вересня помер Фабіо Буцці – 10-разовий чемпіон світу з перегонів на швидкісних катерах. Буцці помер у результаті аварії моторного човна неподалік від Монако.

Зірка Зеніта Фернандо Ріксен

18 вересня у віці 43 років від рідкісної хвороби помер колишній футболіст російського Зеніта, шотландського Рейнджерс і збірної Нідерландів. З 2013 року він страждав на бічний аміотрофічний склероз та останній рік Фернандо Ріксен пересувався у візку.

Трагічні смерті молодих і обнадійливих

11 березня спортивний світ сколихнуло самогубство Келлі Кетлін. 23-річна триразова чемпіонка з велотреку та призерка Олімпіади в Бразилії була однією з найкращих у цьому спорті в Америці.

У Севастополі на початку серпня загинули чемпіонка світу з кікбоксингу Фатіма Джакубова і віцечемпіонка світу Еліна Гісмеєва. Дівчата пішли купатися у шторм в морі та затонули.

14 листопада на Київщині на переїзді потяг на смерть збив молоду дівчину. Нею виявилася членкиня жіночої молодіжної збірної України Аміна Булах. 18-річна спортсменка з Кропивницького була чемпіонкою України. У вересні цього року Аміна виграла бронзу молодіжного чемпіонату Європи в столиці Болгарії Софії.

З'ясувалося, що виною її трагічної смерті були навушники – дівчина перетинала колію, слухаючи музику, тому навіть не зреагувала на потяг.