Українська правда

Гераскевич: Радий, що Маліновський не почав воювати в інтернеті, але погано, що його дружина почала коментувати

Віктор Слюсаренко — 7 лютого 2023, 17:10
Гераскевич: Радий, що Маліновський не почав воювати в інтернеті, але погано, що його дружина почала коментувати

Український скелетоніст Владислав Гераскевич негативно ставиться до коментування дружини півзахисника Марселя Руслана Маліновського епізоду обіймів з росіянином Олександром Головіним після матчу чемпіонату Франції.

Про це заявив сам спортсмен.

"До Руслана претензій немає. Він вибачився. А це дуже класна риса, коли людина вміє визнавати свої помилки. Маліновський від самого початку повномасштабного вторгнення багато підтримує українську армію і поширює для іноземної аудиторії інформацію про російську агресію.

Я вважаю, що тут не помилка Руслана, а проблема в тому, що російських футболістів допустили до змагань. Шкода, що російська пропаганда підхопила ці фото. Їхнім медіапростором почали ширитися ці знімки, до яких додавали сердечка з кольорами наших прапорів, підписи про "братські народи" та іншу нісенітницю.

Така ж проблема була й на Australian Open: росіянка і білоруска в фіналі (прим. - білоруська тенісистка Аріна Соболенко та етнічна росіянка Олена Рибакіна, яка зараз представляє Казахстан).

Потім російські ЗМІ дають заголовки, що це був "белорашн" фінал, звитяга на корті перед їхніми майбутніми політичними перемогами. От приклад, як РФ і білорусь використовують спорт у своїх цілях.

Я радий, що Руслан не почав воювати з коментаторами в інтернеті. Але погано, що його дружина почала коментувати, робити те, що якраз не варто було.

Напевно, УАФ не допрацювала. Треба робити більше, щоб відсторонити всіх російських футболістів від змагань. Навіть, якщо вони виступають не за клуби з РФ. Бо це зразу використовує російська пропаганда", - сказав Гераскевич.

Владислав Гераскевич Руслан Маліновський