Українська правда

Українських лікарів змусять вивчити англійську до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 25 жовтня 2011, 17:33

У Києві медичні працівники вчать англійську за дев’ятьма підручниками, які спеціально розробили для мовної підготовки до турніру Євро-2012.

Про це розповів ініціатор програми мовної підготовки медпрацівників, голова благодійного фонду Родіон Бутко, повідомляє Інформауційний центр Україна-2012.

"Навчальний курс для медпрацівників складається з відбірки аудіо-відео матеріалів та 9 авторських підручників випущених фондом спеціально для Євро-2012. Підручники розроблені індивідуально на кожен наступний місяць навчання", - сказав він.

За його словами, навчальна програма розрахована на 120 годин. Медики займаються в групах два рази на тиждень протягом близько 9 місяців. Кожне заняття направлене на практичне застосування вивченого матеріалу у діалогах, групових завданнях, рольових іграх. Така програма дозволить навчити медпрацівників англійської з нульового рівня до розмовного.

Мовна підготовка відбувається на базі лікарень та підстанцій швидкої допомоги. Фахівці на вибір відвідують одну з шести груп протягом доби, що дозволяє організувати навчання без відриву від роботи, підкреслив Родіон Бутко.

Згідно з офіційними списками, поданими Київською міськдержадміністрацією, навчання мають пройти 920 працівників медзакладів столиці, з яких більше 600 вже розпочали навчання. До мовної підготовки за цією програмою приєднуються і медики Донецька, а також медперсонал, що буде працювати на НСК "Олімпійський".