Українська правда

Генпідрядник стадіону у Гданську заплатить штраф за відхилення від термінів будівництва

Сергей Шемшученко — 18 серпня 2011, 12:28

Генеральний виконавець будівництва стадіону у Гданську консорціум фірм Hydrobudowa i Alpine Bau заплатить штраф за несвоєчасне завершення зведення спортивної арени, де відбуватимуться матчі Євро-2012.

Про це заявив заступник голови спілки Бюро інвестицій Євро Гданськ 2012 (BIEG 2012) Адам Калата.

"Немає жодного сумніву, що генпідрядник заплатить цей штраф, оскільки ніхто не заперечує проти того, що відхилення від термінів мало місце", - сказав Калата. Він додав, що суму штрафу визначить спеціальна комісія, до якої увійдуть представники обох зацікавлених сторін - BIEG 2012 і будівельного консорціуму.

Представник спілки нагадав, що, згідно з угодою, за кожний день відхилення від графіку виконавець повинен заплатити 200 тис. злотих (близько 70 тис. доларів).

Калата також повідомив, що комісія розпочне роботу у вересні й діятиме до прийняття рішення, яке влаштує обидві сторони. Він підкреслив, що будівництво мало завершитися 30 квітня цього року, однак роботи на об'єкті фактично тривали до 18 липня.

Водночас, представник BIEG 2012 визнав, що у процесі визначення суми відшкодування треба буде врахувати об'єктивні чинники, які перешкоджали будівництву: погані погодні умови і доповнення та зміни, які вимагав УЄФА.

Будівництво 43-тисячного стадіону у Гданську розпочалося у грудні 2008 року. Через відхилення від графіку на стадіоні кілька разів відміняли проведення різноманітних заходів, зокрема матч національних збірних Польщі і Франції на початку червня цього року. Під час Євро-2012 на стадіоні відбудеться три матчі групової фази турніру і один чвертьфінал, повідомляє ukrinform.ua.