Українська правда

До Євро у Донецьку буде два різних волонтерських проекти

Сергей Шемшученко — 14 травня 2011, 19:19

До Євро-2012 у Донецьку реалізують два принципово різних волонтерських проекти - окрім "традиційного" від УЄФА буде ще й власна розробка.

Про це сказав у п'ятницю під час презентації у доповіді "Підготовка волонтерів міста Донецька, яке прийматиме Чемпіонат Європи 2012 року з футболу" начальник управління з питань підготовки та проведення Євро-2012 міськради Сергій Рєпін.

Перший проект - це волонтери УЄФА (набір проходитиме з вересня по листопад поточного року в приміщенні донецького РСК "Олімпійський"); другий - волонтери міста, яке прийматиме Чемпіонат Європи 2012 року з футболу,(набір проходитиме з червня по жовтень поточного року також у приміщенні РСК "Олімпійський".

"Ці проекти різні за своїми функціями, зонами відповідальності, цільовими групами, виконавцями та відповідальними особами", - зазначив Сергій Рєпін.

Набором та підготовкою волонтерів УЄФА займається безпосередньо УЄФА в особі Місцевого організаційного комітету "Євро 2012 Україна". У Донецьку МОК планує набрати близько 800 волонтерів, які працюватимуть з сім'єю УЄФА і цільовими групами у 22 напрямах.

Серед них "велком-сервіс", акредитація, супровід команд, програми безпеки та гостинності. Таким чином, волонтери УЄФА повністю обслуговують чемпіонат.

Підготовка волонтерів міста, яке прийматиме Чемпіонат Європи 2012 року з футболу, здійснюватиметься в інших напрямах. Це волонтери інформаційної підтримки (в інформаційних пунктах, торговельних центрах, готелях); помічники спеціалістів профільних служб (в Офіційній Фан-Зоні УЄФА та профільних установах). Їх загальна кількість - 1700 осіб.

Нині проводиться моніторинг та оновлення існуючої бази волонтерів створеної до Євро 2009. З метою популяризації волонтерського руху Управлінням з питань Євро 2012 спільно з Управлінням у справах сім'ї, молоді та міжнародних зв'язків міськради у середині травня 2011 заплановано проведення презентацій в основних ВУЗах області.

Початок активної інформаційної кампанії щодо залучення волонтерів міста, яке прийматиме Євро, приурочено до "Року до старту" - 8 червня 2011 року, коли буде відкрито офіційний сайт міста, яке прийматиме Чемпіонат Європи 2012 року з футболу.

На сайті передбачено вкладку "Волонтери", що містить анкету для кандидатів, новини, що стосуються волонтерського руху, повідомляє ukrinform.ua.