Українська правда

Спортсменів на Олімпіаді охоронятимуть винищувачі

Сергей Шемшученко — 28 січня 2010, 19:28

Низка олімпійських об'єктів Ванкувера з понеділка перейшла на особливий режим.

У першу чергу це стосується водного простору затоки Фолс-Крік, на березі якого розташовується олімпійське селище. Доступ до затоки повністю закритий для всіх суден, за винятком катерів сил безпеки, пише газета "Команда".

На воді була встановлена штучна перешкода у вигляді круглих надувних бар'єрів довжиною близько 20-ти і висотою біля одного метра. Заборона на вхід в затоку буде діяти до 25 березня - останнього дня Паралімпіади.

Крім того, до кінця тижня над Ванкувером і його околицями почнеться і повітряне патрулювання, в якому будуть задіяні винищувачі CF-18 Hornet, що входять в американо-канадську Об'єднану систему аерокосмічної оборони Північної Америки.

Раніше прес-офіцер цієї організації допустив, що з моменту запровадження особливого режиму льотчики можуть отримати наказ збивати будь-який літаючий об'єкт, якщо він відмовиться підкорятися нормам олімпійської безпеки.

За допомогою винищувачів, вертольотів і радарів будуть контролюватися дві повітряні зони радіусом в 30 морських миль і висотою в 5,5 тисячі метрів, де заборонені стрибки з парашутом, польоти на повітряних кулях, реклама в повітрі і використання сільськогосподарської та іншої авіації.