Українська правда

У жовтні розпочнеться будівництво донецького аеропорту

Сергей Шемшученко — 16 вересня 2009, 12:42

Будівництво аеровокзального комплексу у Донецьку, який прийматиме вболівальників Євро-2012, розпочнеться 10-15 жовтня цього року. Про це повідомила прес-служба Донецької обласної ради. «Донецьк встигне побудувати новий аеропорт. Я на 100% гарантую прийом 31-єї тисячі пасажирів протягом 10 годин», - запевнив громадськість голова облради Анатолій Близнюк.

Відповідно до проекту реконструкції та модернізації летовища, до 2012 року там буде збудовано новий аеровокзальний комплекс та злітно-посадкову смугу. Після цих реновацій, пропускна здатність аеропорту зросте до 1000 пас./годину. У дні проведення Євро-2012 летовище прийматиме до 31 000 пасажирів на день. А нова злітна смуга, будівництво якої буде завершене у першому півріччі 2010 року, зможе приймати літаки без обмеження їхньої максимальної злітної ваги. Поблизу терміналу буде збудовано перон площею 48 тис. кв. м, закритий паркінг на 600 місць та відкритий - на 1200 місць, повідомляє euro2012.ukrinform.ua.

"Ми отримали практично всі рішення і дозволи на проведення експертизи, будівництва, всього необхідного. У нас, ви знаєте, будівництво злітно- посадкової смуги розпочалося ще раніше, ніж було прийняте рішення по Євро- 2012. Так само ми робили проект реконструкції аеровокзального комплексу. У нас є проект, ми уклали договір з хорватською фірмою, яка сьогодні робить на базі розробленого раніше новий проект. Новий аеровокзальний комплекс буде презентований 21 вересня в готелі "Донбас Палас", - сказав Анатолій Блізнюк.

Загальна вартість цього проекту складає понад 3,3 млрд. гривень. Держава на спорудження аеровокзального комплексу виділила 1,3 мільярди. Належне втілення цих планів дозволить донецькому аеродрому відповідати міжнародним стандартам і стати другим аеропортом такого рівня в Україні.