Українська правда

Телеканал "Євроспорт-2" транслюватиме українську "Піраміду"

Сергей Шемшученко — 20 листопада 2008, 16:05

18 грудня 2008 року на телеканалі "Євроспорт-2", вперше в історії, 12 мовами, відбудеться трансляція з України національного виду більярду "Піраміди" (російський більярд).

14-16 листопада 2008 року в київському більярдному клубі "Бінго" був проведений міжнародний щорічний турнір "Кубок Віталія Масола-2008" з "Вільної піраміди".

Участь у турнірі взяли 42 учасника з України і Росії .

Переможцем турніру став молодий більярдист Єгор Жуковський з Рівного, залишивши на останніх сходинках турнірної таблиці таких титулованих спортсменів, як чемпіон світу, чемпіон Європи Ярослав Винокур та Олександр Паламар. Динамічна, яскрава гра Єгора Жуковського у фіналі з Євгеном Паламарем стала блискучою кульмінацією всього турніру. При рахунку зустрічі 4:1 всі вважали, що перемога у Паламаря в "кишені", але Жуковський більше не дав супернику шансів на кубок. Виграв одну партію, дві наступні Жуковський виграв "з одного кія".

Друге місце посів Євген Паламар, третє поділили Максим Коліжук і Ярослав Винокур. Знімальна група французьких журналістів з телеканалу "Євроспорт-2" у штаб-квартирі в Парижі були у захваті від самої гри, але інтрига фінальної частини вразила гостей. "Піраміду" вони бачили вперше.

Головний суддя змагань, суддя міжнародної категорії Юрій Леонтьєв підкреслив, що український фінал прикрасив би навіть чемпіонат світу.

"Наші спортсмени показали всю красу "Піраміди" і таким чином гідно презентували її всій Європі", - зазначив Юрій Леонтьєв.

kmu.gov.ua