Українська правда

Томенко не розуміє вартості реконструкції "Олімпійського"

Сергей Шемшученко — 20 листопада 2008, 10:20
Вартість реконструкції НСК "Олімпійський" викликає багато питань у віце-спікера парламенту і заступника голови Організаційного комітету з підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року Миколи Томенка. Про це повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

За словами Томенка, проблемою є своєрідний "конкурс" максимального використання бюджетних коштів, передбачених на Євро-2012, що відбувається останнім часом.

Яскравим прикладом цього він вважає пропозицію Міністерства у справах сім'ї, молоді і спорту, яке подане в Кабінет Міністрів України, щодо фінансування реконструкції НСК "Олімпійський" в сумі 2 млрд. 114 млн. 726 тис. 997 грн.

"Ця цифра викликає багато питань, оскільки, по-перше, Міністерством схвалений так званий "концептуальний проект" і ніхто точно не знає, якою буде остаточна версія цього проекту. Ще більше дивує названа кошторисна вартість будівництва, яка невідомо з яких причин збільшилася з суми близько 1,5 мільярдів до вже більше 2 мільярдів гривень. Таке серйозне збільшення суми за умов здешевлення будівельних матеріалів в Україні викликає дуже багато запитань", - зазначив Томенко.

У зв'язку з цим, він пропонує невідкладно провести засідання Організаційного комітету з підготовки і проведення в Україні фіналу Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, щоб обговорити стан підготовки України до проведення Євро і ситуацію, що склалася з реконструкцією НСК "Олімпійський".