Українська правда

Суркіс збирається будувати "потужний центр" не зважаючи на "могутні фігури"

Сергей Шемшученко — 20 листопада 2008, 10:02

Федерація футболу України планує на початок Чемпіонату Європи 2012 року побудувати під Києвом нову тренувальну базу національної команди України. Про це "ПіК України" повідомив президент Федерації футболу Григорій Суркіс.

Правда, за словами Суркіса, поки будівництво не розпочате через протидію з боку "могутніх" фігур:

"Це детективна історія. Протягом багатьох років нам говорили, що Міністерство оборони не може передати нам цей майданчик для того, щоб Федерація футболу побудувала там потужний тренувальний центр ФФУ", - розповів Глава ФФУ.

"Ми цим займалися впродовж чотирьох років. Погодилися з тим, що цей об'єкт облаштовуватимемо разом з Міністерством у справах сім'ї, молоді і спорту і Національним олімпійським комітетом", - додав він.

"Але, коли було визначено, що цю ділянку передають з балансу Міноборони на баланс Міністерства у справах сім'ї, молоді і спорту, з'ясувалося, що хтось з могутніх фігур передав цю ділянку якійсь кримській фірмі. І там був здійснений майже рейдерське захоплення".

За словами Суркіса, " нам вдалося облаштувати пости охорони, розмістили охоронців, які вартують 24 години на добу".

"Отже думаю, найближчим часом ФФУ разом з Міністерством у справах сім'ї, молоді і спорту і НОК України займемося будівництвом цієї бази", - підсумував керівник Федерації.