Українська правда

Депутати Львівської міськради пішли проти вимог ФФУ та УЄФА?

Сергей Шемшученко — 24 жовтня 2008, 13:55

Депутати Львівської міськради вчора під час сесії відмовились голосувати за ухвалу про створення Дирекції з підготовки до "Євро-2012". Вони перенесли це питання, вимагаючи показати їм статут підприємства і хто його очолюватиме.

За словами міського голови Львова А. Садового, створення такої "Дирекції" є чіткою вимогою Федерації футболу і УЄФА. До того ж А. Садовий додав, що у вівторок до Львова прибуде експерт УЄФА, який вивчатиме управління проектами. Загалом дирекція має опікуватись виключно будівництвом стадіону до "Євро-2012" у Львові. Вона мала б включати в себе функцію замовника виконання будівельних робіт -людину, яка слідкуватиме за будівництвом, а також фахівця, який налагоджуватиме роботу з консультантами.

Як зазначив депутат Львівської міської ради С. Бащук, в питаннях створення структур до "Євро" Львів вже «досягнув небувалих висот", більше ніж всі інші міста разом узяті, а ось конкретних дій нема. "В нас вже є і цілий "Департамент "Євро-2012", і заступник міського голови з питань "Євро-2012" тощо», - сказав він.

За словами його колеги Юрія Кужелюка, ухвала про створення "Дирекції з підготовки до Євро-2012" недостатньо підготовлена, щоб за неї голосувати. "Потрібно підготувати статут підприємства, визначитись з дирекцією, а вже тоді приймати ухвалу", - наголосив Ю. Кужелюк.

www.zik.com.ua