Українська правда

Юрій Гунько: Один з пітерців ключкою розсік губу та пошкодив зуби

Сергей Шемшученко — 21 вересня 2008, 12:02

- Напевно, просто дуже вже насиченим виявилося минуле міжсезоння - збори, тренування, товариські турніри - жартівливо пояснив Юрій. - Тому і забули про вибори капітана. А тут вже - на носі офіційні матчі, ось наш головний тренер в останню мить і порушив питання, точніше, запропонував мою кандидатуру на другий термін. Начебто, ніхто не обурювався, так я і залишився на цій посаді.

- І у чотирьох стартових зустрічах нового чемпіонату разом з партнерами здобув три перемоги, одну за буллітами. Легко вони далися?

- Не сказав би... Могли виграти і вагоміше (посміхається). Ні, серйозно, от ВМФ - хороша, амбітна, і дуже честолюбна команда. Просто основу колективу складають молоді хлопці, яким часом просто не вистачало досвіду.

- Чим ви, старійшини, і скористалися.

- Принаймні, постаралися. Хоча, якщо чесно, могли вигравати, особливо у першому матчі з куди гучнішим рахунком. Обстріляли стійки, десь - воротар виручав, а деколи - і самі промахувалися з вигідних позицій. Це наша давня біда... Але не подумайте, що наші молоді суперники були хлопчиками для биття. Сказав би, навіть навпаки: адже в другому поєдинку двічі покарали нас за порушення правил і вели - 2:0.

- А що за інцидент трапився у цій самій зустрічі, коли Сашку Матвійчуку арбітр "впаяв" цілих 10 штрафних хвилин? За офіційною версією, за образу суддів і за неспортивну поведінку.

- Інцидент почався ще до цього. Один з пітерських хокеїстів небезпечно зіграв ключкою, завдав травми нашому Юрію Наваренку - розбив губу, м'яко кажучи, пошкодив зуби... Йому дали всього чотири хвилини штрафу, хоча варто було б видалити до кінця зустрічі. Словом, атмосфера розжарилася.

А тут ще рефері перешкодив Матвійчуку розібратися із шайбою, і Сашко, проїжджаючи повз суддю йому про це сказав. Той, мабуть, занадто близько прийняв це зауваження до серця і покарав нашого нападника.

В принципі, не сказав би, що "люди у чорному" були до нас упереджені. Але, як тільки хтось з суперників після силового прийому або звичайного зіткнення виявлявся на льоду, нас видаляли...

- І трибуни, природно, освистували гостей з України.

- Не сказав би, що публіка була налаштована проти нас. Принаймні, образливих вигуків у свою адресу не чули. А ось своїх підтримували активно, раз у раз кричали: "Пітєр! Пітєр!" Але ж і недивно: вони ж привели на трибуни справжніх моряків, адже клуб "морський". А ті - покричати можуть.

Болельщик