Українська правда

Олександрія підписала українського півзахисника, який грав за російські клуби

Сергей Шемшученко — 25 лютого 2016, 17:45

У четвер, 25 лютого, ФК Олександрія підписав контракт з півзахисником Денисом Дедечком.

Починав свою футбольну кар'єру у дитячій команді Зміна-Оболонь. Також виступав за Київ-Схід, інформує офіційний сайт клубу з Кіровоградщини.

У 2004 році був запрошений до київського Динамо-2. За три роки Денис провів у першій лізі понад 50 матчів, а 25 травня 2005 року дебютував за основну команду.

Однак, закріпитися в основному складі Динамо йому не вдалося, і наступні півроку на правах оренди футболіст провів в охтирській команді Нафтовик-Укрнафта, а згодом ще рік у російському клубі Луч-Енергія.

У січні 2010 року Валерій Газзаєв узяв Дениса з Динамо на збір до Ізраїлю, але після повернення до Києва гравець підписав контракт з Амкаром, а у липні того ж року перейшов у Краснодар, за який грав один рік, після чого знову опинився в ФК Луч-Енергія.

У липні 2012 року повернувся в Україну, підписавши контракт з криворізьким Кривбасом. Наприкінці травня 2013 року на правах вільного агента підписав дворічний контракт з полтавською Ворсклою. За два сезони провів за полтавців 46 матчів у чемпіонаті та забив 6 голів.

У червні 2015 року на правах вільного агента підписав контракт з казахстанською Астаною.

Дедечко виступав за юнацькі збірні України до 17-ти та до 19-ти років, а також за молодіжну збірну до 21-го року.

Єдиний матч за збірну провів 14 серпня 2013 року проти збірної Ізраїлю (2:0), замінивши у перерві Анатолія Тимощука.

Денис Дедечко. Світлина fco.com.ua