Українська правда

"Ювентус" і "Ліворно" повинні "Челсі" 21 млн євро за Адріана Муту

Сергей Шемшученко — 18 жовтня 2013, 17:53

Палата ФІФА з вирішення суперечок постановила, що "Ювентус " і " Ліворно" повинні заплатити " Челсі" € 21 млн в результаті переїзду нападника Адріана Муту до Італії в січні 2005 року.

"Челсі " придбав Муту влітку 2003 року, а в жовтні 2004 року відмовився від його послуг у зв'язку з тим, що румунський форвард провалив допінг -тест через кокаїн.

Футбольна асоціація Англії дискваліфікувала Муту на сім місяців. Термін покарання був розрахований до середини травня 2005 року.

Незважаючи на це, в січні 2005 року Муту підписав контракт з " Ювентусом ", який при угоді скористався допомогою "Ліворно".

Справа в тому, що на той момент "Ювентус" вже вичерпав ліміт на футболістів, які не належать до країн Європейського Союзу, у зв'язку з чим в угоду був залучений "Ліворно".

Як тільки "Ювентус" звільнив місце для Муту, "Ліворно " відпустив румуна в Турин .

Керівники "Челсі" , які не отримали грошової компенсації за переїзд Муту до Італії, були незадоволені тим, що трапилося і звернулися в спеціальні органи.

В результаті Муту зобов'язали заплатити " Челсі" € 17,7 млн, проте тепер, з часом, сума компенсації становить € 21 млн - з урахуванням відсотків.

Крім того, прийнято рішення, що виплату повинен здійснити не Муту , а "Ювентус" і "Ліворно", пише championat.com.