Українська правда

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Металург" Д 3:2. Гольова феєрія команд Маркевича та Максимова

Сергей Шемшученко — 2 березня 2013, 21:34

Харківський "Металіст" здобув важливі, але нелегкі три очки у матчі 19 туру Прем`єр-ліги з донецьким "Металургом". За два тайми команди відзначилися п`ятьма забитими м`ячами, хоча рахунок міг бути набато більшим.

Харківський "Металіст", що в цьому матчі був фаворитом, ніяк не міг пристосуватися до гри гостей. Команда Юрія Максимова грала надійно в захисті, і добре контратакувала. Саме донеччани мали першими 100% гольовий момент, коли Траоре не зумів переграти Горяінова. Голкіперу "Металурга" Паньківу також довелося попрацювати, не менше свого візаві з Харкова.

Можливо, перший тайм цього матчу і закінчився б нульовою нічиєю, але у "Металіста" вистрілив Марлос. Бразилець, що мигкотів на екрані не так і часто, зробий рейд у штрафну "Металурга", і забив гол досі непробивному Паньківу. Це був м`яч у роздягальну, який змінив малюнок гри на другий тайм.

У заключній 45-хвилинці ми побачили на полі зовсім інший "Металіст", як і абсолютно інший футбол. Команди багато атакували, помилялися, а тренери гру додивлювалися стоячи.

"Металіст" за сім хвилин другого тайму забив ще два голи, і ледве не втратив перемогу наприкінці поєдинку за десять хвилин. Команда Юрія Максимова показала добротний футбол, змістовну гру, і цілком могла розраховувати на нічию. У кінцівці десь гостям не пощастило, але і підопічні Маркевича могли забити більше, ніж три м`ячі.

Тим не менш, поки найцікавіший матч української Прем`єр-ліги у весняній частині сезону.