Українська правда

Димінський: Помилкою було запрошення Колліни

Сергей Шемшученко — 18 грудня 2012, 22:50

Італійський куратор суддівства в українському футболі не виправдав сподівань тих, хто його запрошував.

Так вважає президент "Карпат" Петро Димінський, пише сайт клубу.

"Помилкою було запрошення Колліни. Власне, не конкретно Колліни, а взагалі будь-кого на цю посаду. Найкраще було тоді, коли Прем’єр-ліга більшістю голосів могла відсторонити будь-якого арбітра". - почав він.

"Це було правильно, адже ми їм зарплату платили. Чому тепер приїхав Колліна і диктує нам свої правила гри? На якій підставі він це робить? Я цього не розумію", - зізнався він.

"В нашому суддівському корпусі нема хороших та поганих арбітрів. Є такі, які можуть, але не хочуть, і є такі, хто хоче, але не може. Я б не сказав, що наше суддівство упереджене, вони просто так судять", - вважає Димінський.

Втім, на його думку, і факт упередженості також відкидати не слід, але сам він ніколи не "працював" з суддями.

"Власники клубів висловили довіру Колліні? Я не був на тій зустрічі. Якщо буде засідання Прем’єр-ліги, присвячене цьому питанню, то інша справа. Я не маю претензій до Колліни як до професіонала", - продовжив він.

"Але чи етично виглядає, коли італієць диктує правила тим, хто вкладає гроші в футбол... А після цього наші вболівальники стають заручниками ситуації, коли псують собі нервову систему через помилки його підопічних", - згадує Димінський.

"Колліна може бути представником, який слідкує за роботою суддів, навчає їх чи допомагає порадами. А концентрувати всю владу в одних руках... не впевнений, що це правильно", - додав він.

За словами керівника "Карпат", у вищу лігу судді приходять в одязі, за який не даси більше сотні доларів, але вже за кілька місяців вони їздять на мерседесах і носять годинники по 30 тисяч.