Українська правда

Ліга чемпіонів. ЦСКА - "Реал" - 1:1. А дива таки бувають...ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 21 лютого 2012, 21:24

Московський ЦСКА "відскочив" від цілком логічної поразки у першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти мадридського "Реала".

Питання щодо переможця в цій грі більшістю експертів навіть не піднімалося. Усі ставили на "Реал". Лише наставник "вершкових" Жозе Моуріньо тактовно напередодні поєдинку роздавав аванси "армійцям" Москви.

Лише одного чого боялися гравці ЦСКА - це російських морозів, які цієї зими дивують і всю Європу. Тим не менш погода однакова для двох команд, а вигравати мали іспанці.

У першому таймі мадридці не дали господарям зробити нічого біля свого штрафного. Пару разів пропустили по флангу Думбія, одного разу пробив Дзагоєв метрів з десяти, але повз ворота - і все. "Реал" також особливо не форсував події і грав у свою гру. Двічі рятував ворота Чепчугов після ударів Хедіри та Ігуаіна. Удар же низом Роналду на 28 хвилині воротар ЦСКА не взяв і рахунок став 0:1.

Після пропущеного голу ЦСКА спробув атакувати, але вийшло не вражаюче. М`яч майже постійно опинявся в ногах Арбелоа чи Рамоса , а верхову боротьбу вигравали Пепе та Алонсо.

"Реал" в першому таймі грав як хотів і нічого не давав зробити ЦСКА. У заключній 45-хвилинці лише в Роналду було моментів з п`ять, щоб зробити рахунок непристойним, але Кріштіану пробачав господарів, транжирячи моменти по-піжонськи. Ще кілька разів рятував ворота ЦСКА Чепугов, який чудово грав на лінії.

В останні ж хвилин 15-ть "Реал" дав ЦСКА час відчути себе хоч трохи господарем на власному стадіоні, і в команди Леоніда Слуцького вийшло на морально-вольових вирвати нічию. Навіси та кутові на ворота Касільяса були приречені на невдачу. Вже в останню додану арбітром хвилину ЦСКА зумів створити маленьке футбольне диво. Після навісу у штрафну іспанців, м`яч відскочив до Вернблума, який ростріляв ворота гостей. Через кілька секунд гра завершилася.

Очевидно, що ця нічия навряд чи допоможе ЦСКА у двоматчевому протистоянні з "Реалом", але настрій уболівальникам російського клубу підніме, і як мінімум два тижні, вони будуть сподіватися, що в Мадриді може статися ще одне футбольне диво.

Ліга чемпіонів

1/8 фінал

Перший матч

ЦСКА (Росія) – "Реал" (Мадрид, Іспанія) – 1:1 (0:1)

Голи: 0:1 – Роналду (28), 1:1 - Вернблум (90+3)

ЦСКА: Чепчугов, А.Березуцький, Ігнашевич, В.Березуцький, Щенніков, Вернблум, Алдонін (Хонда, 68), Дзагоєв, Тошич, Муса (Секу, 64), Думбія.

Реал: Касільяс, Арбелоа, Рамос, Пепе, Коентрау, Алонсо, Хедіра, Озіл, Кальєхон (Кака, 75), Бензема (Ігуаін, 16), Роналду.

Попередження: Алонсо (46), Вернблум (67), Рамос (72).