Українська правда

Михайличенко: "Зроблю все, щоб бути корисним "Динамо"

Сергей Шемшученко — 25 жовтня 2011, 13:39

На посаді спортивного директора київського "Динамо" Олексій Михайличенко намагатиметься бути максимально корисним для клубу.

Про це він заявив на офіційному представленні, передає кореспондент "Чемпіона".

"Дуже радий поверненню в рідний клуб. Постараюся віддати всі свої знання і бути максимально корисним на новій посаді. Докладу всіх зусиль для роботи в довіреному мені напрямку", - сказав він.

"У першу чергу, це селекційна робота. Хотів би зробити акцент: ми не відмовляємося від іноземних гравців, але пошук перспективних українців в контексті сьогоднішнього дня стає все актуальнішми. Буду співпацювати з молодіжною командою, з "Динамо-2". Але ні в якому разі не хочу заважати або вчити тренерів цих команд. Якщо у них виникнуть якісь питання, можу поділитися своїм досвідом. У цьому я їм можу бути корисний", - зазначив Михайличенко.

На питання, наскільки він обізнаний із ситуацією в молодіжних командах "Динамо" і чи є у нього якась програма, Олексій Олександрович відповів: "Маючи таку дитячу школу і велику кількість талановитих хлопців, прерогатива клубу в тому і полягає, щоб ця молодь займала місце в складі першої команди. А іноземці лише підсилювали її. На даний момент говорити, що ми можемо заповнити команду тільки своїми гравцями, не можна. І в найближчі 5-10 років таке навряд чи відбудеться".

"Спершу мені потрібно досконально розібратися. Я бачив насамперед ігри, а вони є наслідком виконаної на тренуваннях роботи. Хочу ближче познайомитися з роботою Гусіна та Хацкевича. Потрібно буде ближче познайомитися з молодіжною командою та "Динамо-2", зі старшими групами дитячої школи. У клубі працюють гарні фахівці. Це Іщенко, Онищенко, Мунтян, Базилевич. Ми однодумці, тому, думаю, робота у нас швидко налагодиться", - підсумував Михайличенко.