Українська правда

Луческу: Тепер нас троє

Сергей Шемшученко — 25 жовтня 2011, 10:33

В українському футболі нарешті офіційно з’явилася славнозвісна "третя сила" - харківський "Металіст" може не лише грати на рівних в окремих іграх, але й бути стабільним протягом довгого періоду часу.

Про це заявив Мірча Луческу - наставник донецького конкурента клубу Ярославського та Маркевича, пише "Спорт-Экспресс в Украине".

"Тепер в поході на український футбольний Олімп нас уже троє. "Металіст" ще в минулому році демонстрував завидну хватку: якщо мені пам'ять не зраджує, майже до кінця першого кола харківський клуб тримався поруч з лідерами, але потім, мабуть, не витримав темпу. Зовсім не схоже, що цього року історія може повторитися. Судячи з настрою, "Металіст" буде боротися за золоті медалі до останнього туру", - вважає румун.

"Це сталося завдяки трансферній політиці: харківська команда сформована з майстровитих і водночас дуже голодних до великих перемог футболістів. Це створює фантастичну мотивацію для тренера і гравців. "Металіст" може служити прикладом футбольної аксіоми: чим більше вкладаєш в команду, тим на більшу віддачу з часом можеш розраховувати", - продовжив він.

"Чи прогрес "Металіста" - зворотний бік регресу в грі "Динамо" і "Шахтаря"? Ні в якому разі. Прогрес "Металіста" - річ абсолютно самодостатня. Рівень, на який вийшла команда Мирона Маркевича, дозволяє їй тепер кожен матч грати на перемогу. Останні події в Мальме і в Донецьку це підтвердили", - додав Луческу.

За його словами, харківські футболісти добре відчувають ритм матчу: знають, коли потрібно прискорити гру, коли необхідно взяти паузу.

"Зверніть увагу: в "Металісті" немає 18-20-річних гравців, кістяк команди складають 24-25-річні футболісти, ще молоді, але вже мають за плечима певний досвід. Шав'єр, Крістальдо, Тайсон, Вільягра, Соса, Торсільері - практично весь іноземний легіон "Металіста" справляє гарне враження", - резюмував Луческу.